RADIO "PONCHOSVERDES.FM"

martes, 22 de mayo de 2018

Maria Roldán (AQUA) presentarà a Castelló el primer estudi clínic sobre malalties específiques de gènere en un acte organitzat per CGT

Por Gabinete de Prensa CGT-PV


Sota el Títol “Dona, Salut i Treball”, la conferència organitzada per la Confederació General del Treball abordarà un tema poc divulgat fins ara. Dimecres 23 de maig a les 19h en la Casa de la Cultura de Castelló (c/ Antonio Maura, 4)
Sota el Títol “Dona, Salut i Treball”, la conferència organitzada per la Confederació General del Treball abordarà un tema poc divulgat fins ara. Dimecres 23 de maig a les 19h en la Casa de la Cultura de Castelló (c/ Antonio Maura, 4) Maria Júlia Roldán Samper, sòcia fundadora d’AQUA (Afectats Químics i Ambientals) presentarà amb el seu estudi clínic, per primera vegada a Castelló, la salut de les dones com un fet diferencial. Analitzarà a més els mecanismes per a tractar les malalties emergents –fibromiàlgia, Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple– en l’àmbit laboral. Des de la Secretaria de la Dona de CGT-Castelló es compleix amb aquesta conferència, que també serà col·loqui, l’objectiu d’informar i de formar sobre la perspectiva feminista com a eina central per a transformar el món del treball
Tal i com asegura Maria Roldán, les malalties emergents “tot i patir-les un gran nombre de la població, i entre elles les dones en percentatges estimats superiors al 80%” són causants d’un gran sofriment, incomprensió i consideració social i segueixen sense tenir la consideració adequada que faci possible una investigació i estudi des de la Sanitat Pública”. Així, continua la lluitadora feminista, “moltes persones afectades, han perdut treball, família, parella i, sobretot, salut i autoestima per manca d’informació, recolzament mèdic, social i legal per poder assolir els canvis necessaris per fer front a tots els canvis que necessita per recuperar-se tant com pugui”.
I aquesta meta pot assolir-se “si es coneixen els mecanismes adequats i que existeixen”. Per a donar a conèixer eixos mecanismes, per a facilitar a més la prevenció i la catalogació de malalties professionals específiques i de gènere, Maria Roldán presentará el seu estudi clínic sobre aquestes malalties des de les persones afectades. Aquest document, destaca Vanesa Almela, Secretaria de la Dona de CGT-Castelló, “és tan útil per a les afectades com per a les professionals”.
L’estudi està avalat per Caps de Servei dels hospitals Clínic de Barcelona, de l’Institut Fundació Pere Mata de la regió Sanitària de Tarragona, Metge Forense professor de la URV de Tarragona, Salut Pública de Catalunya i diferents investigadores sobre aquestes malalties de reconegut prestigi internacional així com pel Col·lectiu Ronda d’advocats de Barcelona, amb la part legal.
Gabinet de Premsa CGT-PV
21 maig 2018

www.cgtpv.org
Para tener más información sobre la página y nosotrxs, nos puedes escribir al mail: ecofeminismo.bolivia@gmail.com

No hay comentarios.:

Publicar un comentario